Inspiratie

Het is fantastisch en onmisbaar om je door anderen te laten inspireren. De bronnen van inspiratie zijn zo talrijk dat ik ze onmogelijk allemaal kan noemen maar sommige mensen sluit je voor altijd in je hart als je in aanraking met ze bent gekomen.

Om te beginnen wil ik mijn ouders en mijn gezin bedanken voor hun liefde en steun en voor het feit dat ze er zijn en mijn leven enorm verrijken.

Knut Guettler, Knut was een heel bijzonder mens en vakman in alles wat hij deed. Van Knut heb ik ontzettend veel geleerd, hij gaf nooit een waarde oordeel hij liet je altijd zien hoe je alles technisch beter kunt uitvoeren. Knut was super intelligent en dacht altijd "out of the box". Het was een genoegen en eer om bij Knut te studeren en daarna 13 jaar samen te werken aan het conservatorium in Den Haag. Knut is helaas in februari 2013 overleden.

John Clayton, John is zo'n bijzonder warm en hartelijk mens en veelzijdig muzikant, het is een eer om hem persoonlijk te kennen. Zijn CD met het Monty Alexander Trio "The way it is" heb ik altijd en overal bij me.

Jacqueline du Pre, Ik ken haar niet persoonlijk maar haar intensiteit van cello spelen heeft me altijd diep geraakt.

François Rabbath, Ik heb hem nooit ontmoet maar zijn visie op contrabas spelen is heel verhelderend en leerzaam. Er staat een brillante masterclass van hem op Youtube, het eerste deel daarvan kun je hieronder bekijken maar kijk ook naar de vervolg delen!

Kunst en creativiteit worden niet zo gewaardeerd als andere vaardigheden die we leren op school. Sir Ken Robinson houdt een inspirerende speech en legt uit wat daarvan de gevolgen zijn.

 www.snaarcontact.nl Jean-Paul Everts © 2011 